Sladoledne aktivnosti u Balončićima i Mišićima

S dolaskom ljeta i ljetnih aktivnosti, skupine Balončići i Mišići zajedno su uživale u sladolednim aktivnostima. Istraživali su zašto se sladoled topi uz Dječju enciklopediju i usvajali pjesmice na istu temu. Raznim tehnikama izrađivali su sladolede; od neoblikovanog pedagoškog materijala lijepili su kuglice sladoleda i crtali ih flomasterima, ali i sami izrađivali sladoled od banana. Aktivnosti su bile iznimno privlačne djeci te su samoinicijativno svakog dana stvarali. Najviše ih se dojmila izrada sladoleda od banana te zato s Vama dijelimo naš recept!
Sladoled od banana
Banane narezati na tanke ploškice te spremiti u vrećice za zamrzivač. Ostaviti preko noći te izvaditi pola sata prije izrade sladoleda. Izvaditi banane iz vrećica i staviti ih u blender. Po potrebi dodati malo mlijeka ili vodu zbog lakšeg blendanja. Unutra možete po želji dodati čokoladu, kakao, šumsko voće i sl. Nije potrebno dodati šećer zbog banana koje su ionako slatke. Kada blendanjem dobijete kremastu strukturu,  staviti u zdjelice, po želji posipati šarenim ili čokoladnim mrvicama i jedino što vam preostaje,  je uživati u sladoledu! 
Djeca su se zasluženo zasladila i osvježila, a sladoled je bio još slađi jer su male vrijedne ručice izradile svoj vlastiti sladoled i pritom u istom uživale! 
U slast!