U utorak, 7. lipnja djeca iz skupine Bubamare posjetila su grad Đurđevac. Djeca su od ranih jutarnjih sati bila jako uzbuđena i s nestrpljenjem su čekala polazak. Po dolasku u Đurđevac dočekao nas je vodič iz Hrvatske Sahare u kojoj su djeca  imala  priliku vidjeti deve, paunove, magarca, ponije, guske, kokoši, pijetla, ovce, koze i vijetnamske svinje. Bubamare su hranile  životinje travom te saznale  njihova imena. 

Kasnije su Bubamare dočekale prigodno odjevene animatorice koje su za njih pripremile različite igre: pecanje ribica, gađanje krpenjačom – rušenje limenki, bacanje obruča, pucanje iz drvenog topa, sviranje na pjetliću, povlačenje medvjedića po užetu, praćke, pucanje s lukom i strijelom, renesansni golf te natjecateljske igre: potragu za blagom i skakanje u vreći , a organizirale su i borbu mačevima viteza i dama koji su bili najuspješniji u igrama.

U Restoranu i pivnici Stari grad djeca su uživala u slasnoj pizzi, a nakon ručka posjetila su Interpretacijski centar Picokijade gdje su saznala mnoštvo poučnih informacija vezanih uz Legendu o Picokima te su također posjetila i izložbu slika. Nakon organiziranih sadržaja prošetali smo šetnjicom do Borika gdje su se djeca malo odmorila i počastila grickalicama. Puni dojmova vratili smo se s našeg prvog izleta s kojeg smo ponijeli puno uspomena i pozitivnih dojmova.

Comments are disabled.