Proteklo razdoblje Bubamare su se bavile aktivnostima na temu „Moje tijelo“. Za početak je u skupini gostovala Svenova mama Antonija koja je djeci pročitala slikovnice „Tri praščića i prehlađeni vuk“ i „Piknja u bolnici“. Uz slikovnicu „Kako radi tvoje tijelo“ djeca su saznala kako izgleda ljudski kostur, kojeg su kasnije izrađivala od tjestenine. Što još čini ljudsko tijelo djeca su saznala kroz razne aktivnosti: drvene slagalice, stolne igre, igre slovima, plastičnim torzom i pregačom, proučavajući dječje enciklopedije i slikovnice na temu. Zatim je Bubamarama u posjet došla doktorica Ana Domjan Babić koja je s djecom pričala o hitnim stanjima i kako djelatnici Hitne pomoći tada pomažu pacijentu. Djeca su sa zanimanjem slušala gošću i s njom podijelila svoja iskustva kada su bili bolesni.

Prostor sobe obogatili smo kutićem liječnika za koji su djeca pokazala veliki interes i svakodnevno liječila razne bolesti.

Osim o ljudskom tijelu, Bubamare su učile i o osjetilima (okus, miris, dodir, sluh, vid). Tako su imale priliku vlastitim okusnim pupoljcima prepoznati okuse i pogoditi hranu, u čemu su bile dosta uspješne. U prepoznavanju mirisa djeca su se okušala mirišući mirisne posudice i  spoznala da se isti miris nekome sviđa, a nekome ne. Djeca su proučavala i crtala svoj dlan, a bila im je ponuđena i kutija s raznim predmetima koje su morala prepoznati opipom. U aktivnostima vezanim uz osjetilo sluha djeca su prepoznavala i imenovala razne zvukove, te slušala vođenu fantaziju uz umirujuću glazbu. Uz maketu oka i slikovnicu „Kako radi tvoje tijelo“ djeca su učila dijelove oka, a kasnije su u ogledalu proučavala svoje oko kojeg su crtala olovkom i drvenim bojicama.

Kako je to sve bilo, pogledajte u foto galeriji.

Comments are disabled.