Dolaskom toplijih dana i Program predškole bazirao se na takvim temama. Mjesec smo započeli pjesmicom „Vesela livada“, razgovarali smo o biljnom i životinjskom svijetu kojeg tamo možemo pronaći, a neki od poticaja koji su kod djece zadovoljeni bili su: razvoj koncentracije i pamćenja naročito kroz igre memory karticama, ponavljanje boja i geometrijskih oblika te prostornih odnosa. Također, napravljeno je mnogo dekoracija i raznih korisnih stvari kroz likovne aktivnosti poput ukrasa za završnu svečanost (bubamare, pčele, leptiri), plakata abecede, kuharske kape i sličnog. Upravo smo se slovima i abecedom bavili čitav tjedan, a djeca su kroz bojanje sličica po prvim slovima abecede usvajala predčitalačke vještine i razvijala fonološku svjesnost. U sklopu zadane teme, odradili su i razne grafomotoričke vježbe pisanja slova kao i precrtavanja uzoraka te kontrole crte i kontinuiteta.
Proslavili smo i jedan rođendan koji se baš poklapao s danom održavanja Programa predškole, a djeca su tom prigodom pjevala rođendansku pjesmicu „Sretan rođendan“, oslikavali crteže za zajedničku čestitku, ponavljali brojeve te razvijali koncentraciju i preciznost slaganjem slagalice.
Ponovili smo i zanimanja, s posebnim osvrtom na kuhara te naučili nazive kuharskog pribora, pribora za jelo, ponovili voće i povrće i razgovarali o omiljenom jelu. U sklopu toga, dotaknuli smo se zdravog života i tjelovježbe, a najveću radost i oduševljenje izazvao je odlazak u školsku dvoranu gdje su kroz razne poligone, s loptama i bez njih razvijali motoričke i tjelesne sposobnosti.
Nažalost, Programu predškole je sa završetkom lipnja došao kraj. Kroz društvene igre, crtanje na slobodnu temu te okrijepu uz sokove i grickalice oprostili smo se od budućih školaraca. Neki od dosadašnjih polaznika na jesen će sjesti u školske klupe i krenuti u nove izazove, a mi ostali im želimo puno uspjeha u tome.

 

 

Comments are disabled.