Tema prethodnog tjedna odgojne skupine Točkice bili su ježići s kojima su nam svakodnevne aktivnosti bile vrlo zanimljive i privlačne.

Videozapis o ježiću iz zoološkog vrta upoznao nas je sa životom tog malenog bodljikavog bića. O ovim malenim životinjama još više smo saznali iz priča “Ježić Joško”, “Kako je Ješko pobijedio prehladu” i “Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri”, ali i iz audio priče “Ježeva kućica” popraćene slikama. Isto tako, oduševili su nas zvukovi terapeutske audio priče za djecu o dječaku ježu.

Neke su Točkice zapamtile riječi brojalice “Boc boc iglicama” te su ih tijekom tjedna veselo ponavljale, a govorno izražavanje razvijali smo i pričajući prema nizu slika o ježiću i jabukama.

Osim toga, flomasterima i drvenim bojicama nacrtali smo raznobojne bodlje našim ježićima. Ponovno smo se likovno izražavali temperama i kistom. Slikali smo jesenskim bojama na velikom listu od kartona koji sada krasi sobu našeg dnevnog boravka.

Svoju smo koncentraciju i preciznost razvijali didaktičkim igrama – kartonskim i drvenim umetaljkama s našim ovotjednim prijateljima.

Simbolički smo se igrali drvenim kockama u kutiću građenja, a plastične smo kockice razvrstavali prema boji sukladno našem novom projektu.

Također, uz puhanje svjećice rođendanske torte, prigodne pjesme i ples s balonima proslavili smo drugi rođendan našeg prijatelja Lovre Š. Poklonili smo mu prigodnu rođendansku čestitkom izrađenu s puno ljubavi i kreativnosti te puno točkastih zagrljaja.

“Otvorili smo” i vrtićku terasu te uživali u druženju i igri na postavljenim spužvama na svježem zraku.

Cjelokupno druženje Točkica i ježića te rođendansku proslavu pogledajte na fotografijama u nastavku.

Comments are disabled.