Svugdje nas okružuju boje i oblici pa su tako ovotjedne aktivnosti bile povezane s učenjem boja i geometrijskih oblika. Čitajući slikovnicu „Boje“ naučili smo imenovati i razlikovati osnovne i neke izvedene boje, ali te iste boje i pronaći u prostoru. Bombončići su uživali u aktivnosti „Utrka šarenih autića“ u kojoj su autić umočili u temperu i zatim ga spuštali niz bijeli papir. Slušali smo i gledali videozapis o bojama, a u bazenu s lopticama smo gađali geometrijske oblike odgovarajućom bojom loptice.

Naučili smo imenovati i raspoznavati geometrijske likove uz pomoć slikovnice „Pauka prati, oblike ćeš znati“ nakon čega smo na magnetnoj ploči razvrstavali i grupirali te oblike. Cijeli tjedan slagali smo kuće i tornjeve drvenim kockama raznih boja.

Za razvijanje preciznosti koristili smo slagalicu u kojoj su Bombončići trebali složiti geometrijske likove prema predlošku. Finu motoriku vježbali smo bojanjem geometrijskih likova, a kako bi se i razgibali vježbali smo na poligonu „Oblici u bojama“.

Ovotjednu atmosferu u skupini Bombončići možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Comments are disabled.