Uočavanjem okoline primijetili smo da nas boje i oblici okružuju. U tom smjeru “Mišići” su krenuli sa svojim istraživanjima. U bojama smo vješti i djeca ih razlikuju te imenuju, a aktivnosti miješanja boja zaokružila je cjelinu. Rado su sudjelovali u aktivnosti miješanja boja te nestrpljivo iščekivali koja će boja nastati kada se boje izmiješaju. Kasnije kada smo o tome razgovarali, uočili smo da su točno upamtili koja boja se kojom miješa da bi nastala treća. Nakon toga obojili smo dugu u kojoj smo iskoristili sve boje. Koristili smo razne likovne tehnike i materijale kako bi djeca uočila i intenzitet boja.

Rezanjem različitih geometrijskih oblika vježbali smo motoriku šake. Domaći plastelin u bojama također je bio poticaj za razgovor o bojama, ali i za rad oblika i modeliranje rukama. Stolne igre na temu poslužile su nam za utvrđivanje našeg znanja ali i za simboličku igru, pa su tako u građevinskom centru nastale razne građevine i strojevi.

Kroz igre nizanja vježbali smo logičko zaključivanje ali i koncentraciju, pa su takve igre djeca rado proigravala tijekom mirnih aktivnosti za stolom. Izuzetno ih je zainteresirala igra oblicima u boji od kojih su prema ponuđenim karticama mogli izrađivati svakakve predmete i oblike, ali i različiti oblici u boji na svjetlećem stolu. Po sobi dnevnog boravka, ali i tijekom šetnje selom tražili smo zadane oblike i boje. Jutarnje razgibavanje zamijenili smo pokretnim igrama, pa smo tako vježbali pažnju, vizualnu percepciju i motoriku uz ubacivanje šarenih loptica u košaru, prebacivanjem loptice iz čaše u čašu. Boje i oblike istraživat ćemo i dalje uz različite teme i vrijeme koje nam dolazi.

Comments are disabled.