Prethodnih tjedana Pčelice su provele u pripremama  za dolazak Božića.  Nalazimo se u najčarobnijem dobu u godini kojem se veseli svako- i mlad i star. Vrtić je obuzela božićna čarolija te nam donijela razne božićne ukrase i motive, šarene lampice, vesele božićne pjesme i priče u kojima smo uživali zajedno. Kako to i biva uoči Božića, zajedničkim trudom i radom postigli smo da naša soba blista posebnim sjajem i da ju uljepšavaju prigodni blagdanski ukrasi. U sobi smo formirali božićni kutak u kojeg smo smjestili bor i jaslice te unijeli toplinu postavivši kamin. Centre aktivnosti nadopunili smo božićnom didaktikom i poticajima na temu.

Svakodnevno smo započinjali dan otvaranjem našeg adventskog kalendara – „Moja adventska zvijezda“  i stihovima „Blistaj, blistaj zvijezdo mala“.  Razgibavali smo se uz priču „Nosimo kolačiće za Djeda Božićnjaka“. Na blagdan sv. Lucije tradicionalno smo posadili božićnu pšenicu i dane provodili brinući se o njoj te u znatiželji kad će narasti. Kad se to dogodilo, bili smo vrlo uzbuđeni, veseli i ponosni. Svakog ponedjeljka zapalili smo svijeću na našem adventskom vijencu i uz molitvu Anđelu Čuvaru započeli tjedan. Izradili  smo ukrase za naš bor (kuglice, srca, zvjezdice) i zajedno ga okitili. Osim toga, izradili smo božićne čestitke, vjenčić za vrata te ostale blagdanske motive u različitim tehnikama i tu izražavali svoju kreativnost i maštu. Neki od motiva bili su nam: bor, božićne lampice, anđeo, zvijezde.

Razveselili smo se posjeti mame Ivane Dombaj Čižmak, mama naše Iris, koja je s Pčelicama izrađivala božićne kolačiće i svojim veselim pristupom unijela blagdansko ozračje u naš vrtić. Zahvaljujemo joj se na trudu i angažmanu oko realizacije ovog posjeta te na finim medenim kolačićima od kojih je zamirisao čitav vrtić.

Posjetio nas je i Djed Božićnjak koji je djeci podijelio poklone koje je osigurala općina Peteranec. Taj dan organizirali smo i božićni party, plesali, pjevali božićne pjesmice, počastili se s grickalicama i sokićem.

Tjedan smo zaokružili odlaskom u čestitare te uručili božićne čestitke tetama iz dućana, teti knjižničarki iz Bibliobusa, učiteljicama i djeci iz područne škole Sigetec, DVD-u, općini Peteranec.

 

Comments are disabled.