U skupini Bubamare djeca nastavljaju s ljetnim aktivnostima. Tako su se ovaj puta bavila temom “Na plaži”. Razni prirodni materijali koje je odgojiteljica donijela s plaže djeci su poslužili kao poticaj da otkriju  što sve tamo možemo naći. Djeca su pokazala veliki interes za ponuđene materijale. Istraživala su ih  vidom, dodirom i njuhom, manipulirala njima lopaticama, grabljicama i sitima, a nastali su i razni prizori plaža. Djeci je bila ponuđena igra “Očisti plažu” gdje su pincetama odstranjivala predmete koji su predstavljali smeće. Svi su se složili da je na plaži ljepše boraviti ako je čista i da se smeće baca u kante, a ne na plažu.

Djeca su igrala simboličku igru “Na plaži”. Prvo su se namazala kremom za sunčanje, malo osunčala, a onda su neka djeca odlučila prijateljima zajedno otpjevati pjesmicu “Sunce”.

Kroz razgovor što je sve potrebno za odlazak na plažu djeca su se složila da je uz ručnik, kremu za sunčanje, plivalice, loptu, lopatice i kantice svakako potrebno ponijeti suncobran pa su ga u likovnoj aktivnosti bojala. Kasnije su izradila prizor plaže koji su ukrasili svojim šarenim suncobranima.   

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Comments are disabled.