Dolaskom lijepih dana u iščekivanju smo kalendarskog proljeća. Proljeće nam počinje 21.3. i taj dan smo pričali o karakteristikama proljeća, promjenama u prirodi biljaka i životinja. Naučili smo stihove “Proljetno buđenje” koje smo koristili za pokretnu igru. U suradnji s roditeljima djeca su u vrtić za taj dan donijela proljetnice. Mirisali smo ih, opisivali, crtali i na kraju stavili u vazu da nam krase prostor.
Početkom proljeća kako to biva dolazi na red rezanje voćaka. Našao se jedan djed volonter koji nam je to napravio, a mi smo s djecom grane stavili na hrpu. Predškolarci su od svojih ručica napravili cvjetove kojima smo ukrasili oglasnu ploču. Na početku tjedna obilježili smo i 20.3. Svjetski dan oralnog zdravlja i 21.3. dan šarenih čarapa.
U suradnji s Udrugom žena Peteranec članica baka Baronić je s djecom posadila sadnice bršljana koje će krasiti ogradu vrtića. 22.3. obilježili smo Svjetski dan voda. Pričali smo za što nam sve voda služi? , gdje se sve nalazi i kako se štedi. Izveli smo i eksperiment- kako voda nestaje hlapljenjem vode na suncu. Zanimljivom igrom puhanjem u slamčicu u vodu s deterdžentom za suđe završili smo ovaj dan voda. Aktivnost je djecu oduševila. Uz priču “Pčelica i šafran” izradila su cvijet od vune na papiru, igrala se simboličke igre Ja sam vila proljetnica. Odslušali smo priču: “Tužna visibaba” pa smo nakon nje izradili tratinčice od papira i slikali visibabe temperama. Tjedan je bio veoma kreativan.

Comments are disabled.