Početak mjeseca srpnja u odgojnu skupinu Točkice donio je mnoštvo novih i zanimljivih aktivnosti.

Nakon čitanja pjesme „Djeca hvataju sunce“ i uz zvukove pjesme „Svaki dan se sunce rađa“ kistovima i žutom temperom oslikali smo veliki kartonski krug pa na taj način izradili predivno Sunce spremno da na sebi nosi naše zajedničke fotografije.

Pjesma „Pazi, pazi sunce“ potaknula nas je na razgovor o načinima zaštite od Sunčevih zraka. Spoznali smo važnost korištenja zaštitnih krema za sunčanje prije boravka u vrtićkom dvorištu, kao i nošenje kapa šilterica i šeširića.

Likovno smo se izražavali temperama te smo kroz zabavnu igru, pomoću loptica i različitih boja, oslikali predloške ribica.

Izrađenim štapom za pecanje simbolički smo „pecali ribe“ te tako razvijali preciznost, upornost i strpljivost.

Povećalima smo istraživali morsko dno i promatrali školjke, ježince i kamenčiće iz mora što je dugo zadržalo našu pozornost i interes.

Animirani filmovi „Zvonko i otočna avantura“, „Potraga za Nemom“ te „Oblutak i skulptura od pijeska“ obogatili su naše spoznaje o morskom svijetu, biljkama i životinjama u njemu, kao i njegovom dnu.

Zabavnu igru u velikom pješčaniku uz brojne kantice, lopatice, grabljice, plastične morske oblike i sita te građenje kula od pijeska te već prethodno navedene aktivnosti možete pogledati u našoj fotogaleriji.

 

Comments are disabled.