smart


Tokom ovog tjedna Mišići su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove jeseni, započevši već u nedjelju, odlaskom na Svetu Misu u crkvu Sv. Marka u Sigecu, gdje su zajedno s školskom djecom s nekoliko recitacija uveličala taj događaj.

Posjet pekara potaknuo je djecu da isprobaju, barem na kratko, kako je biti pekar, pa su uz njegovu pomoć izradili pice koje su kasnije slasno pojeli.

Novoponuđeni poticaji (krušna peć, raznovrsna peciva, pice) potaknuli su djecu na igru pekara. I ostale aktivnosti bile su usmjerene na razvoj spoznaje o nastanku pekarskih proizvoda, pa su djeca slušala priču o Djedovoj pogači, Aninom kruščiću, pjevala pjesmicu Pekar, usvajala stihove Što pekar radi, istraživala proces od zrna do kruha, promatrala i istraživala krišku kruha, da bi je mogli što bolje nacrtati.

Djeca su s mamama i bakama kod kuće pripremala pekarske proizvode koje su se sutradan donijela u vrtić. Bilo je tu raznih muffina, kiflica, kruščića koje je vlč. Mario K. blagoslovio, da bi ih djeca nakon toga blagovala.

U suradnji s roditeljima u poslijepodnevnim satima održana je kestenijada, gdje su se svi prisutni uz pečene kestene počastili i blagoslovljenim pekarskim proizvodima.

Bio je ovo tjedan prepun zanimljivih događanja u kojima smo svi zajedno uživali.

Comments are disabled.