U stručno razvojnom centru održan je 9. modul edukacije na kojem su prisustvovale odgojiteljice Dubravka Kovačić i Ivona Čižmešija.

Odgojiteljice vrtića Srednjaci prezentirale su temu Građanski odgoj i poduzetništvo u vrtiću. Obradom ovakvih aktivnosti žele poticati odrasle na odgovorno ponašanje i dokazuju da su djeca ta koja unose promjene. Suradnici Zelenog klika upoznali su nas s permakulturom koja je ustvari alat za dizajniranje održivih sustava odnosno metoda stvaranja održive ljudske zajednice koja oponaša uzorke i međusobne veze kakve nalazimo u prirodi. Naučili smo da postoje tri osnovna načela permakulture, a to su: briga za Zemlju, briga za ljude i pravedna raspodjela resursa. Saznali smo da naša zemlja koristi previše resursa te već sredinom godine potroši ono što bi trebala cijele godine te je stanje zabrinjavajuće.

Uslijedilo je predavanje odgojiteljica o upotrebi prirodnih materijala u radu s djecom i njihovo istraživanje. Pokazale su dobrobiti igranja pijeskom, blatom, kamenjem, lišćem i slično , a ovakav način nestrukturirane igre daje velike dobrobiti za djecu.

Nakon predavanja uslijedila je pismena evaluacija cjelokupne edukacije jer je ovo predavanje bilo posljednje. Zadatak svih sudionika je do zadnjeg susreta napraviti ppt prezentaciju o onome što smo naučili na edukaciji i primijenili u vrtiću te prezentacija istog.

Comments are disabled.