dav


Dječji tjedan obilježava se od 03.-09. listopada 2022. godine. Ove godine posvećen je igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom ” Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči”. 

Tjedan smo započeli razgovorom o dječjim pravima i obvezama, prijateljstvu i različitosti. Naučili smo i kakve sve rase postoje i  koliko smo različiti. Naučili smo pravila društvenih igara i pokušali ih provesti u igri „Čovječe ne ljuti se“. Posjetile su nas članice KUD-a Marina Njerš i Antonia Pošta koje su djecu naučile pokretne stare igre: ”  Ide maca oko tebe “, Ide majka s kolodvora ” i “Lese”. Mama Medved je boravila u skupini te je djeci pročitala priču “Ivica i Marica“. Član Udruge žena Peteranec Antun Erdec prikazao je djeci stare drvene igračke i prikaz „ Od zrna do kukuružnjače „ kroz drvene strojeve i predmete.

Svakodnevno smo se razgibavali kroz pjesmu Hoki poki, trčanje sa zadacima i loptom. Na kraju tjedna posjetio nas je načelnik Općine Peteranec koji je u goste doveo Lino maskotu te darovao djecu prigodnim Podravkinim proizvodima. Tjedan je bio raznolik, poučan pa pogledajte kako je bilo. 

Comments are disabled.