U proteklom tjednu u središtu zbivanja bio nam je „Dječji tjedan“ koji se ove godine obilježavao od 4.-10. listopada pod geslom „Ljubav djeci prije svega“. Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj akciji koja je popraćena  primjerenim aktivnostima za djecu, a svoj početak bilježi od 1953. godine. Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece širem gradova i općina. Akcija se uvijek održava u prvom punom tjednu u listopadu i traje sedam dana. Opća skupština UN-a je 2021. godinu proglasila „Međunarodnom godinom voća i povrća“ radi povećanja svijesti o nutritivnoj i zdravstvenoj dobrobiti voća i povrća od najranije dobi.  

Vođeni tom tematikom ugostili smo učenicu nutricionističke škole, Elenu Marčić te su tako naše Pčelice imale priliku imenovati prepoznato prezentirano voće i povrće i naučiti neke nove vrste. Na kraju druženja svi zajedno osladili smo se zdravim i ukusnim voćem. Osim toga,  u središtu pozornosti bile su nam istraživačke aktivnosti provedene kukuruzom. Promatrali smo njegov oblik, boju i teksturu. Zaključili smo da je iste boje kao i Sunce. Pokušali smo trijebiti kukuruz, u čemu smo i uspjeli, a potom se okušali u likovnim aktivnostima i izrađivali ga različitim tehnikama.

Tjedan je bio popraćen didaktikom na temu poput didaktičke igre za uvježbavanje motorike i preciznosti „Gladni pilići“ te senzorne vrećice punjene kukuruzom za poticanje osjeta taktilnosti. Kako nam je tijekom tjedna dosta kišilo, odlučili smo  posjetiti školsku dvoranu (neki po prvi put) i biti aktivni jer u zdravom tijelu – zdrav duh. Neki su bili stalno u pokretu, a neki odmarali.

Na najmlađe mislilo je i Društvo „Naša djeca“ Koprivnica te nam poslalo DVD s lutkarskim predstavama za djecu, koji su priredili djeca glumci i voditeljica lutkarske družine „Kopriva Pec, Pec“ – dr. Tigrena Csik, kako bi nam uljepšali ovaj Dječji tjedan. Pogledali smo predstavu „Maca papučarnica“ koja nas je poučila kako trebamo brinuti o svojim papučama, čistiti ih i uredno spremati.

Nadalje, kao znak zajedništva, prijateljstva i ljubavi u Pčelicama otisnuli smo svoje dlanove i izradili zastavu te tako prikazali kojim vrijednostima težimo. Na taj smo način simbolički zaokružili ovotjednu temu Dječjeg tjedna. Šećer uvijek dolazi na kraju pa je tako radost i veselje vladalo  prilikom posjeta načelnika Ivana Derdića koji  nije zaboravio na one najmlađe te ih je odlučio razveseliti  u tjednu posvećenom njima. Skupni Pčelica donio je pune ruke igračaka te doveo maskotu Lina koji je djeci uručio slane i slatke Podravkine proizvode.  Načelnik je kratko pozdravio djecu, predstavio im se, a djeca su imala priliku zaplesati s Linom uz stihove dječje pjesme „Kad si sretan“ te izvesti malu pokretnu plesnu igru koju smo uvježbavali tijekom tjedna. Sve navedeno pogledajte u našoj foto-galeriji.

Na kraju ne zaboravite – „Ljubav djeci prije svega!“

 

 

Comments are disabled.