Tiho i polako stigla nam je jesen. Promatrajući okolinu prilikom šetnje djeca su uočila da su listići počeli mijenjati boju, trebaju nam jaknice i kape, često pada kiša.

Pčelice su upoznale Vilu Jesenku. Ogrnuta bojama jeseni i košarom punom jesenskih plodova posjetila je našu skupinu. Objasnila je djeci da je upravo ona promijenila boje listića, donijela hladnije vrijeme i kišne kapljice. Djeca su se razveselila njenom posjetu, istražila sadržaj košare, imenovala plodove koje je donijela, pjevala i plesala s njom.

Uz pomoć roditelja sakupili smo različite tikvice i grožđe koje smo putem taktilnog, vizualnog i gustativnog osjetila istražili. Kroz različite likovne aktivnosti, dječja pažnja bila je usmjerena na krug-otisak bundeve, izradu bundeve lijepljenjem krugova na određeno mjesto, izradu bobice grozda kružnim pokretima. Najmlađa djeca po prvi puta susrela su se s temperom u vrtiću.

Posjetili smo obitelj Međimorec, prošetali njihovim vrtom i povrtnjakom, imenovali voće i povrće koje smo vidjeli. Promatrajući bundevu, zanimalo nas je da li se u njoj nešto skriva. Ivanov djed ju je prerezao i na dječje iznenađenje u njoj je nečega bilo. Djeca su se trudila pohvatati skliske koštice koje ćemo osušiti i iskoristiti za neku zanimljivu aktivnost.

Comments are disabled.