U svibnju smo obilježili nekoliko važnih eko datuma poput Svjetskog dana Sunca, Svjetskog dana ptica selica, Svjetskog dana pčela te Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode. Pogodna vremenska prognoza početkom svibnja omogućila nam je provedbu aktivnosti i istraživačkog rada na temu Sunce. Igrali smo se vlastitom sjenom, kao i sjenom igračaka te promatrali što se događa sa sjenom kroz jedno popodne. Osim istraživačkih aktivnosti, djeca su se okušala i u likovnim te je tako svatko izradio svoje sunce.

Drugi smo tjedan učili o pticama selicama. Naučili smo kamo putuju, u koje vrijeme odlaze u toplije krajeve i kada nam se vraćaju. Prepoznali smo i imenovali neke vrste ptica selica koje smo imali priliku vidjeti i susresti u svakodnevnom životu. U narednoj polovici mjeseca učili smo o marljivim pčelicama, kao i o pojmu bioraznolikosti. Kroz igru didaktičkim materijalima: pčela i košnica (brojevi do deset), kartice prebrojavanja, nastavi niz, cvjetići i pčele (geometrijski oblici) djeca su vježbala predmatematičke vještine. Poigrali smo se plastelinom oblikujući pčelice, košnice i druge motive prema zadanim slikovnim predlošcima.

Posljednji tjedan u svibnju donio nam je lijepo vrijeme, stoga su šetnje mjestom bile nezaobilazne. U šetnji smo upoznavali razno cvijeće i kukce te razgovarali o bioraznolikosti. Prilikom šetnje prikupljali smo i razne materijale koji su nam bili potrebni za likovne aktivnosti na temu „Umjetnost i priroda“.

Comments are disabled.