Tijekom travnja smo naučili razne pjesme o prirodi kao što su: „Vesela livada“, „Mala visibaba“, „Nije lako bubamarcu“ te smo se slobodno kretali na glazbu. Na maketi livade smo razvrstavali što pripada livadi, a što ne. Čitali smo priče iz knjige „366… i više priča o prirodi“ te igrali razne igre u prirodi. Puno vremena smo proveli u šetnji te istražujući svijet oko nas. Proučavali smo svijet kukaca te smo učili o dijelovima biljke. Naučili smo od čega i kako je građena Zemlja, kako nastaju vulkani i planine. Obilježili smo i Uskrs tako što smo izradili pisanice od papira koje su bile oslikane kao planet Zemlja.

Travanj smo posvetili i obilježavanju Dana planeta Zemlje. Provodili smo razne aktivnosti kroz koje su djeca naučila kako čuvati naš dom. Otpadu smo dali novo ruho, tako su papirnate rolice ukrasile naš prostor, stare čarape postale gusjenice, a plastične boce košarice i cvijetnjaci. Posadili smo i povrće u papirnate rolice te svakodnevno pratili proces rasta biljaka. Zajedničkim promatranjem zaključili smo koji su uvjeti neophodni za rast biljaka.

Osim toga osvrnuli smo se i na morsko dno – razgovarali smo koje životinje i morski organizmi te biljke žive na morskom dnu.  Također smo se bavili i vodom te smo izradili mapu i asocijacije koje nas podsjećaju na vodu.

Comments are disabled.