Tijekom 11.-tog mjeseca teme su bile usmjerene na šumu i šumske stanovnike, te vremenske uvjete.                          Djeca su usvajala izraze FOREST, TREE, HEDGEHOG, SQUIRREL, BEAR, OWL, RAIN, UMBRELLA…, kroz različite pjesmice, igre, likovne aktivnosti. Tijekom mjeseca usvajali smo riječi i pokrete pjesmice LITTLE BROWN  BEAR. Likovne aktivnosti osim za kreativno izražavanje koristili smo za imenovanje boja. Uz temu kišobran djeca su donijela svoje kišobrane, pomoću kojih smo plesali, vježbali te ponavljali prostorne odnose.

Studeni smo posvetili i istraživanju kuće i prostorija unutar nje. Djeca su se iz tjedna u tjedan aktivno uključivala u obradu spomenute teme. Nestrpljivo su čekala na red za priču o prostoriji u njihovoj kući. Detaljno smo upoznali dnevni boravak, kupaonicu, spavaću sobu i kuhinju. Usvojili smo nazive namještaja kao i aktivnosti koje se provode u određenoj prostoriji u kući. Nadograđivali smo znanje iz susreta u susret ponavljajući prethodno usvojeni vokabular. Marljivo smo pisali, bojali i vježbali rezanje škarama. Uz zabavne pjesme, videozapise, online igre te plastificirane materijale učenje je bilo lako – to zna svatko!

Djeca su također usvajala sljedeće teme: Parts of the House, Fairly tales (Cinderrela, Pinocchio, Little Mermaid), Africa. Kroz prvu spomenutu temu djeca su učila osnovne pojmove o prostorijama u kući (bedroom, living room, bathroom, kitchen, dining room, hall, garage). Kroz temu Fairly tales, djeca su čitala i učila o trima bajkama – Cinderrela, Pinocchio i Little Mermaid. A na kraju studenog djeca su se upoznala s životinjama i pojmovima Afrike. 

Comments are disabled.