Prethodni su tjedan Točkice obratile pozornost na važnost održavanja vlastite higijene.

U tome nam je uvelike pomogao zajednički razgovor vođen pitanjima, edukativni videozapis “Higijena”, pročitana priča “Higijenom do zdravlja”, kao i razne dječje pjesme o higijeni.

Ponovili smo pravilno pranje ruku uz pjesmu “Ovako se ruke miju”, dok smo o pranju zubića više saznali iz priče “Zašto trebam prati zube?” i animiranog filma “Oblutak i pranje zuba“.

Još se jednom zahvaljujemo mami našeg Jana I. na unaprijed pripremljenim i donesenim odgovarajućim hranilištima (bakteriološkim podlogama) za uzgoj bakterija. Na takvu pripremljenu geliranu masu utisnuli smo prstiće te periodično promatrali koliko će se bakterija razviti.

Izrađene senzomotoričke vrećice poslužile su nam da kroz igru očistimo ruke od bakterija.

Likovno smo se izražavali temperama i štapićima za uši pomoću kojih smo oslikavali predloške ruku.

Rezanjem noktića na gumenim rukavicama vježbali smo finu motoriku šake i osvijestili potrebu brige i o tom dijelu našeg tijela.

Također, zajedničkom smo se svakodnevnom jutarnjom tjelovježbom razgibali te tako pripremili za aktivnosti i simboličku igru po kutićima.

Uz sve navedeno, proslavili smo i 4. rođendan našeg Mihaela S. Slavljenik je svoje prijatelje počastio tortom i plesom u formaciji vlakića na razne prigodne pjesme, a oni su njega darovali originalnim crtežima.

Naše fotografije pogledajte u nastavku.

Comments are disabled.