Na početku ove pedagoške godine naš se vrtić, sad već tradicionalno, uključio u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana koji je vezan uz datum utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna. Na taj dan se promiče važnost bavljenja sportom, prijateljstva i mira. Naši polaznici nosili su bijele majice u petak, 9. rujna, kako bi na taj način obilježili bijelu zastavu na koju se stavlja poznati olimpijski simbol – pet krugova.

U svim našim skupinama obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Polaznici našeg vrtića upoznali su se s olimpijskim sportovima te simbolima Olimpijade. Vježbali su na otvorenom te izrađivali plakate. Neke skupine su savladale poligone prepreka te su čak i održali prijateljsko natjecanje u trčanju. Hrvatski olimpijski dan obilježila je i naša najmlađa jaslička skupina koja se izvela u šetnju po gradu u kolicima.

Sve aktivnosti koje su za cilj imale razvoj motoričkih sposobnosti i pozitivne socijalne interakcije bile su planirane u skladu s dobi djece i njihovim razvojnim mogućnostima, a kako im je bilo možete vidjeti u fotogaleriji.

Comments are disabled.