Potaknuti dolaskom hladnijeg vremena odlučili smo kroz razne aktivnosti stvoriti pravi zimski ugođaj u našoj skupini. Puno smo razgovarali o godišnjem dobu zimi, karateristikama i obilježjima koji su prepoznatljivi uz godišnje doba u kojem se trenutno nalazimo. Čari koje donosi zima otkrivali smo i kroz razne priče, stihove pjesmice, enciklopedije.

Okušali smo se i u raznim likovnim aktivnostima – crtali smo snjegoviće na osnovu promatranja, izrađivali stablo u zimi, origami pahuljice, radili snježne anđele. Djeca su  svakodnevno sudjelovala u stolno – manipulativnim igrama koje su za njih izradile odgojiteljice te smo nastojali poticati međusobnu suradnju i zajedništvo.

U istraživačko – spoznajnom centru istraživali smo strukturu leda, njegov izgled, promjenjivost, okušali smo se i u slikanju ledom u boji koji smo sami izradili, kroz razgovor smo djecu poticali na samostalno razmišljanje i zaključivanje. Boravak na svježem zraku iskoristili smo za šetnje te pokretne igre kao što su: “Ledena baba” i “Baka zima”. Na kraju smo uspjeli dozvati na veselje svih pahulje koje smo pažljivo promatrali sa vrtićkog prozora u nadi da će stvoriti snježni pokrivač.

Comments are disabled.