Vesele su Točkice tjedan provele u aktivnostima vezanim uz projekt „Voda – izvor života” s kojim smo povezali sve ostale tjedne aktivnosti. Za početak smo se okupili oko našeg stola kako bismo obilježili Dane kruha koji su bili u nedjelju pa smo ostatak tjedna posvetili našem najdražem voću – JABUKAMA. 
Saznali smo da jabuke rastu na stablu te da ih je prije užine važno dobro oprati vodom. Promatrali smo jabuke i zaključili da su različitih boja i oblika ovisno o vrsti.
Tijekom tjedna Točkice su uživale u didaktičkim igrama sa simboličnim oblicima jabuke i kruške, pjevali smo pjesme o jabukama i naravno uživali u omiljenom voću za vrijeme užine.
Osim što smo naučili da je bitno oprati jabuke prije konzumacije, vrlo je bitna i naša osobna higijena. Uz pomoć odgojiteljica, Točkice su okupale bebe iz obiteljskog kutića te tako spoznali važnost osobne higijene u svakodnevnom životu, a istovremeno smo i razvijali empatiju prema drugima kroz brigu o bebama. Kako smo proveli tjedan, provjerite u fotogaleriji.

 

Comments are disabled.