Tjedan uoči Uskrsa Točkice su provele u prigodnim aktivnostima.

Slušanje zvukovnih priča „Čudno pile“, „Priča o mudrom piliću“ i „Priča o uskrsnom zecu“ pomoću digitalne tehnologije malim je Točkicama bilo inovativno, a time i još zanimljivije. Prigodne uskrsne pjesme „Imali smo pile“, „Zeko i pile“ i „Šapice mi zeko daj“ pratili smo plesnim pokretima.

Pomoću žute vodene boje i kapaljke obojili smo blazinice koje su našim odgojiteljicama poslužile za izradu malih, ali vrlo simpatičnih pilića. Vrijedne su Točkice temperom oslikale i predloške zečeva koji uljepšavaju sobu dnevnog boravka. Zabavili smo se i novim ponuđenim didaktičkim igrama pa smo tako spajali kokoši i pisanice prema uzorku te pridruživali repiće zečićima prema boji.

U vrtićkom smo dvorištu uživali u proljetnom suncu i traženju čokoladnih pisanica, kao i oponašanju zečjih skokova. Našu su pozornost privukla „zaleđena jaja s cvjetićima“ s kojih smo prstićima skinuli ljusku te tako razvijali finu motoriku prstiju, ali i ostala osjetila.

Uz uskrsne aktivnosti, proslavili smo i rođendan Elene V. te joj za uspomenu na taj poseban dan izradili prigodnu čestitku.

 

Comments are disabled.