Iako još kalendarski jesen nije započela, dolaskom nižih temperatura krenuli smo s obilježavanjem ovog kišnog i hladnijeg perioda godine. Djeci su ponuđene priče i slikovnice s motivima jeseni, a likovne aktivnosti temeljile su se na oslikavanju lišća i neizostavnih odjevnih predmeta poput kabanice, čizama i kišobrana u bojama karakterističnim za ovaj dio godine. Po prvi puta smo otišli i u šetnju u parovima držeći se za ruke, a ne kao do sada uz pomoć užeta te su djeca na taj način učila i ponavljala ponašanje u prometu.

Svakodnevno smo pratili i komentirali vremenske (ne)prilike nakon čega su djeca samostalno na pokazivaču vremena odabrala sličicu koja prikazuje trenutno vrijeme vani, a to je za protekli tjedan bila najčešće sličica kiše i oblaka. Kako nam dani ne bi bili tmurni poput vremena, djeca su uživala u plesu uz jesenske pjesmice „Kruška, jabuka, šljiva“ i „Tiho, tiho pada“, a u tome su nam pomogli i rođendani naših Vite i Ree koji su s prijateljima proslavili svoj 3. rođendan te ih počastili tortama, grickalicama i sokom.

Krajem tjedna krenuli smo i s obilježavanjem Europskog tjedna mobilnosti koji se održava od 16.-22. rujna pa smo tako razgovarali o važnosti kretanja i tjelovježbe uz pomoć slikovnice „Vježbanje je zdravo“ nakon čega smo se i sami odlučili razgibati i odraditi vježbe čitavog tijela.

Comments are disabled.