Obilježavanjem Dana planeta Zemlje koji je službeno 22. travnja Lastavice su započele već početkom tjedna. U suradnji s roditeljima sakupili smo ” smeće” koje smo iskoristili za učenje razvrstavanja otpada i recikliranje. Najprije smo ga odvojili po bojama kroz natjecateljsku igru, a zatim odnijeli u kontejnere. Razgovarali smo o čistoj i nečistoj Zemlji, kako ju mi ljudi onečišćujemo i kako možemo pomoći da ostane čista.
Slikali smo razlike čiste i nečiste Zemlje, izradili eko poruke za roditelje koje smo postavili u cvjetnjake ispred vrtića, izradili eko zastavice da nas podsjećaju na ovu važnu ulogu djeteta u očuvanju prirode. Upoznali smo se sa “Čistkom”, maketom čiste Zemlje, te ga obojali po našem predviđanju kako on izgleda. Izradili smo drvo od novinskog papira koje ćemo iskoristiti za ukrašavanje garderobe te smo obijanom rižom prema modelu probali napraviti maketu Zemlje.
Učili smo pjesmu Dan planeta i odgledati edukativne animirane filmove o očuvanju i uništavanju naše planete i  slušali priču “Drvo ima srce”. Posadili smo grah , kukuruz i pšenicu u našem vrtu i radosno iščekujemo klijanje. Izradili plakat za ogradu “Zapovijedi prijatelja okoliša” kako bi i roditelje potaknuli na očuvanje prirode. Nije lako čuvati prirodu -svi se zajedno moramo potruditi. Pogledajte kako nam je bilo.

Comments are disabled.