4. svibnja obilježili smo blagdan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca. Djeca su imala priliku kroz razne istraživačko – spoznajne i stolno manipulativne aktivnosti i igre upoznati se sa zanimanjem vatrogasaca. Kroz edukativne slikovnice upoznali smo se s vatrogasnom opremom, opasnostima koje može prouzrokovati vatra, naučili broj koji zovemo u slučaju požara…  Odgojiteljice su nakon provedenih aktivnosti osmislile za djecu kviz znanja o vatrogascima. Cilj kviza bilo je dobivanje povratne informacije o naučenom, poticanje djece na svoje iznošenje mišljenja prilikom rješavanja određenog problema u postavljenim situacijama ali i ponavljanje nekih važnih informacija. Za vrijeme slobodnih aktivnosti pjevušili smo pokretnu pjesmicu: “ Požurite vatrogasci”. U izvedbi pjesmice služili smo se improviziranim ljestvama koje smo koristili i za provođenje svakodnevne jutarnje tjelovježbe. Ostatak tjedna bavili smo se zanimanjem glazbenika i poštara.  Razgovorima nastojali smo pobuditi dječju maštu,  razvijati operativno mišljenje kroz pitanje: “Što želiš biti kada odrasteš?” 
Odgovore koje smo dobivali bili su nam potvrda da smo u tome uspjeli. Odgojiteljice su za djecu pripremile karaoke nastup u kojem su djeca pokazala svoja umijeća u pjevanju, pamćenju stihova osmišljavanju svoje koreografije, veselje, smijeh i dobra zabava odzvanjali su vrtićkim prostorijama. 
Nakon što smo se upoznali sa zanimanjem poštara okušali smo se u pisanju pisma, upoznali s raznim izgledom markica, načinima dostave pisma i paketa. Svoju kreativnost usmjerili smo na crtanje lika poštara sa pismom kojeg smo zajednički obojali. U našoj fotogaleriji možete pogledati kako smo se zabavljali.

Comments are disabled.