LISTIĆ PADA

LISTIĆ PADA SUH I ŽUT,

ZA NJIM DRUGI ĆE NA PUT.

ZRAKOM LETI – PREVRĆE SE,

OKO SEBE OKREĆE SE.

U ovom tjednu male Pčelice i njihovi roditelji vrijedno su prikupili jesensko lišće koje nam je bilo potrebno za provođenje planiranih aktivnosti. Od provedenih aktivnosti možemo izdvojiti Montessori kutiju s prirodnim materijalima, lišćem i orašastim plodovima kojima su djeca imala priliku manipulirati i istraživati koje ih sve boje, teksture i mirisi okružuju, a pri tome su izrađivala lišće po zadanom obrascu „List“ stavljajući spomenute materijale u međuprostor. Promatrali smo lišće povećalima i pokušali ga puhati.

Istražujući likovnu tehniku tempere i koristeći jesenske boje, bojili smo i otiskivali ga o papir i oduševili se tragom koji smo ugledali nakon toga. Još više oduševljenja bilo je prisutno prilikom bojanja „Slike iznenađenja“ jer kako smo premazivali papir bojom – pred nama se pojavilo lišće. Tjedan je bio popraćen učenjem stihova s pokretima – „Listić pada“ te pjesmom „Jesenska“.  Slušali smo i pratili priče o jesenskom lišću – iz priče u nizu slika „Ježić i list“ naučili smo kako treba biti snalažljiv poput malog ježa kojeg je u šetnji ulovila kiša, a on se pokrio listom kako bi se zaštitio. Iz priče „List skitnica“ pratili smo lista na njegovom putovanju od trenutka kada ga je stablo otpustilo te je krenuo u nove uzbudljive avanture.

Temu smo zaokružili izradom sovica koje smo načinili puneći vrećice jesenskim lišćem. Sovice sada čuvaju naše male Pčelice dok one spavaju i gledaju ih s prozora. Odšetali smo i do  stare breze ispod koje smo našli mnogo otpalih listića. Poigrali smo se lišćem bacajući ga u zrak i radeći hrpice od njega. Djeca su veoma uživala u ovim aktivnostima. Za vas smo pripremili i nekoliko fotografija.

Comments are disabled.