Da je voljeti lijepo i da se prijateljstva sklapaju već od malih nogu svakodnevno nam pokazuju male Sovice, a osobito su to činile proteklog tjedna kada smo obilježavali Valentinovo i kada je svaki od njih donio po jednu čokoladu koju je poklonio prijatelju. Nek’ svud ljubav sja bila je nezaobilazna pjesmica svakog dana, a osim plesa, pjevanja i čitanja slikovnica poput „Djed me voli najviše“, „Priča o sendviču za dvoje“ te „Volim tatu“, odrađene su i druge poučne i zabavne aktivnosti.

Kartonskim tubama i temperom otiskivana su srca na bijelom kartonu koja su predstavljala mnoštvo balona koje djeca drže u rukama, a fina motorika je razvijena i kroz aktivnost kidanja salvete i oblikovanja kuglica koje su zatim lijepili na predloške kartonskih srca. Također, jedna od najdražih aktivnosti im je oblikovanje plastelinom pa su kalupima i noževima izrezivali srca raznih veličina.

U krugovima prijateljstva djeca upućuju jedan drugome lijepe riječi te lančano u krug šalju pozdrave i zagrljaje, a ljubav  im iskazuju i tete koje ih prilikom svakog dolaska u vrtić pozdravljaju načinom na koji odaberu: zagrljajem, davanjem „petice“ ili kratkim plesom. Pozabavili smo se i bojama te odnosima veličina, ubacivajući raznobojne pompone i srca raznih veličina u zadane posudice. U nastavku pogledajte kako nam je bilo!

Comments are disabled.