Danas je fašnik, veseli je dan,

dajte nam nešto, istjerajte nas van!

 

Mi smo male maškare, pjevamo za novčiće

i po koje jaje, pa idemo dalje.

Dajte nama novčić-dva

da ne pjevamo badava.

Dajte nama novčić-dva

bit će djeca vesela!

Pčelice su provele  vrlo dinamičan i veseli tjedan prepun smijeha, plesa, pjesme i  igre. Baš onakav kakav i priliči pravom fašničkom veselju. Iščekujući dan fašnika  ukrasili smo sobe i prostorije vrtića fašničkim motivima te tako unijeli toplinu i veselje. Iz svakog kuta i ugla pozdravljao nas je i nasmijavao poneki smiješan klaun.

Didaktika je bila zastupljena u smjeru istraživanja i učenja kroz zabavu pa su djeca tako igrala razne poklapalice, umetaljke, slagalice i gađalice s motivima kaluna te pridruživala klaunove prema boji. Postavili smo i senzornu ploču „Klaunovi i smiješne frizure“ na kojoj su djeca razvijala taktilnu osjetljivost na različitim teksturama.

Naučili smo pjevati  fašničke stihove „Mi smo male maškare“  i „Danas je fašnik“. U aktivnostima plesa u formaciji kola, u paru te sviranju ritma pljeskanjem i  lupkanjem djeca su razvijala glazbeno stvaralaštvo te iskazivala svoje emocije. Primjećujemo kako naše Pčelice vole glazbene i plesne aktivnosti te rado sudjeluju u grupnom muziciranju.

Izradili smo plošne maske (krinke) kojima smo ukrasili postavljeni luk pored crkve te sumještanima na taj način unijeli malo fašničkog veselja.

Na dan fašnika slušali smo i pjevali vesele pjesme, plesali i jeli fine krafne. Pogađali smo koji se prijatelj skriva iza maske. Poveli smo i fašničku povorku selom, otpjevali tetama iz dućana naše naučene pjesme te se poslikali  pored ukrašenog luka u centru.

 Zabave i veselja nije nedostajalo, pogledajte na fotografijama.

Comments are disabled.