Protekli tjedan bio je u znaku maškara, plesa, pjesme i nezaobilaznih krafni. Djeca su u vrtić dolazila s posebnim veseljem jer su na dva dana mogla  izabrati masku i postati ono što žele. Bilo je tu svega, od super junaka, raznih životinja pa sve do princeza i vila.

Pričali smo o običajima maskenbala, nakon čega su Sovice s veseljem prezentirale svoje maske te se na dva dana u potpunosti uživjele u tu ulogu. Odrađene su i likovne aktivnosti oslikavanja raznih oblika maska drvenim bojicama te su djeca razvijala finu motoriku tapkanjem štapića umočenim u temperu i tako ukrašavala predloške krinka. Podarila su i šarenu kosu klaunu na način da su je otiskivala uz pomoć kartonske tube i tempere uz slušanje prigodnih pjesama na temu maškara.

Slobodno vrijeme koristili smo na oblikovanje plastelinom i igru raznim slagaricama i umetaljkama, a upoznali smo se i s novom igrom u kojoj je cilj bio poredati „krafne“ određenim redoslijedom. Djeca su na taj način razvijala koncentraciju, finu motoriku, preciznost, logičko zaključivanje te ponavljala boje. Lijepe dane koristili smo za igru na vrtićkom dvorištu, ali i odlascima u šetnje do obližnje šume.

Također, važno je napomenuti kako su vrtić posjetili gosti Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka s kojima smo ponovili važnost odlaganja otpada u za to predviđene kante. Zajedno sa starijom skupinom „Pčelice“ otpjevali smo im pjesmicu „Kad si sretan“ nakon čega su nas obradovali prekrasnim poklonima poput kapa, majica, drvenih bojica i ostalog.

Zavirite u galeriju fotografija i uvjerite se sami koliko je tjedan bio zabavan i ispunjen!

Comments are disabled.