Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Mišići su učili o vatrogascima. Zanimanje vatrogasac jedno je od najpopularnijih kod naših dječaka pa stoga ne čudi da su oni najviše uživali u svim ponuđenim aktivnostima. Puno smo pričali, naučili pjesmicu Hej, vatrogasci požurite, čitali priče o Riki, vatrogasac i Medo Tobi i vatrogasci. Od otisaka dlanova te od papirnatih tanjura izradili smo vatrogasna vozila, a od kartona i flomastera prave značke za male vatrogasce.

U građevinskom centru gradili smo vatrogasna spremišta i osmislili igru gašenja vatre. Gledali smo videozapise o vatrogascima, kao nastaje vatra i požar, kako se zaštititi od nje, a uživali smo i u gledanju crtanog filma Vatrogasac Sam. U utorak nam je prijatelj Leon donio punu torbu vatrogasne opreme koju nam je na jedan dan posudio njegov tata. Leon nam je pokazao kako da isprobamo rukavice, kacige, zaštitne maske i naočale. Ispričao nam je za što se sve to koristi, a zaključili smo da je ta oprema vrlo teška i da je u njoj jako vruće. Idućeg dana teta Mateja nas je iznenadila i došla obučena u vatrogasno odijelo. Djeca su je opisivala, a zatim i crtala.

Vrhunac svega bio je posjet DVD Sigetec. Članovi DVD-a  djecu su upoznali s različitom opremom s kojom izlaze na intervencije, ali i načinima na koje se sami mogu zaštiti, što su djeca s velikim zanimanjem  pratila. Vatrogasci su djeci pokazali vatrogasna vozila, a potom su demonstrirali gašenje požara vodom. Oni hrabriji i sami su se okušali u gašenju vatre te su zaključili da vatrogasci moraju biti jaki i hrabri da bi pobijedili vatru. Uživali smo u proteklim danima, a svima koji su nam na bilo koji način približili zanimanje vatrogasaca, od srca se zahvaljujemo i jedva čekamo neko novo druženje.

Comments are disabled.