Prethodni su tjedan Točkice dodatno upoznale morske životinje. U tome nam je puno pomogao videozapis o nazivima i izgledu svih tih velikih i malih vodenih stvorenja, kao i priče „Mimi i morske životinje“ te „Pužica, kitova družica“.

Razvijali smo motoriku ruku, šake i prstiju držeći flomaster kojim smo u šarene boje obojili aplikacije sada već poznatih morskih životinja.

Zvukovna priča „Igralište u moru“ razigranim životinjskim glasanjem podsjetila nas je na naša druženja u vrtićkom dvorištu u kojem smo ponovno uživali igrajući se zemljom uz lopatice, grabljice i plastične bagere.

Poklapali smo ilustracije i oblike morskih životinja, a razne smo geometrijske oblike umetali i u veliku plastičnu kornjaču.

Riječi „en den dore, duboko je more, a u moru ribice, tanke kao šibice“ uvele su nas i zainteresirale za svije brojalica.

Našom je vrtićkom sobom svakodnevno odjekivala omiljena nam pjesma „Baby shark“, a uz razne dječje pjesme okušali smo se u plesanju zumbe što nam he bilo vrlo zabavno i smiješno.

Naše „morske“ fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 

Comments are disabled.