smart


U ovom tjednu Pčelice su učile i istraživale o našem planetu Zemlji. Uz pomoć slikovnica, priča i dramatizacija: „Dan planeta Zemlje“, „Od Smrdljivka Zemlju spasi“, „Proljetna eko priča“  razgovarali smo što naša planeta voli, a što ne voli.

Neki od odgovora:

K.P.: Zemlja voli da rastu drveća.

I.Č.: Zemlja voli da bude čisto.

K.R.: Zemlja voli da se smeće baca u kante za smeće.

P.K.: Zemlja ne voli smeće.

I.M.: Zelja voli da se djeca voze na biciklu.

A.Ž.: Zemlja voli da bude uredno.

Manipulirajući obojenom rižom i zemljom djeca su razvijala osjet taktilnosti, preciznost i okulomotoriku. U radnim listovima na temu djeca su uvježbavala grafomotoriku i vizualnu percepciju. Modelirajući plastelin djeca su izražavala svoju kreativnost, maštu te uvježbavala motoriku šake i prstiju. U likovnim aktivnostima koristili smo tehniku tempere i vodene boje kako bi oblikovali plakat „Dan planeta Zemlje“. Otiscima dlanova prikazali smo planet te okolo njega lijepili djecu – čuvare planeta. U didaktičkim igrama na temu klasificirali smo otpad u odgovarajuće kante za smeće, umetali loptice prema zadanoj boji, oblikovali planet Zemlju pomoću kocaka u zadanom prostoru kruga.

Proslavili smo Zemljin rođendan i obradovali ga jednim stablom. U suradnji s PŠ Sigetec zasadili smo stablo kojeg nam je donirala općina Peteranec.

Suradnju s poduzećem Komunalac  ostvarili smo putem prikupljanja čepova. Obzirom da smo prikupili puno čepova- za djecu je uslijedilo iznenađenje – posjetio nas je Mirko Reciklirko te smo se zabavili uz ples i vesele eko pjesmice. Pozvali smo ga da dođe opet jer nam je bilo vrlo zabavno.

Comments are disabled.