Protekli tjedan bio je u znaku žitarica i biljaka te procesu njihove sadnje, rasta, branja i kušanja. Sovice su se između ostalog upoznale sa sjemenkama suncokreta i paprike, ali i zrnjem kukuruza i graha. Preko raznih videozapisa došli smo do spoznaje kako se obrada oranice ili vrta može izvršiti ručno, ali i pomoću raznih strojeva priključenih na traktor.

Sadnju kukuruza isprobale su i same kroz igru za koju je bio potreban podložak za jaja s rupicama na vrhu i zrnjem kukuruza, a osim igre – djeca su s oduševljenjem pristupila i pravoj sadnji sjemenja paprike babure u zemlju, kao i bobica graha u natopljene papirnate ubruse. Izradili smo i plakat o sadnji graha kako bi lakše pratili rast njegove stabljike, ali i igrali memory igru s tematskim pločicama. Uz sve, ponovili smo već naučeno kako biljkama za rast treba topline, svjetla i vode pa su tako i Sovice odmah nakon sadnje izvršile navedeno i na taj način omogućile biljkama pravilan rast.

U likovnoj aktivnosti djeca su temperom oslikavala cvijet suncokreta, a tapkanjem uz pomoć flomastera ukrašavala su središnji dio cvijeta, točnije sjemenke. Još jedna likovna aktivnost sastojala se od izrade klipa kukuruza otiskivanjem lego kockice po predlošku klipa od papira.

U nastavku smo pripremili i bogatu galeriju. Uživajte!

 

Comments are disabled.