Edukacija u stručno razvojnom centru 5. Generacija, 8. modul na kojoj je prisustvovala odgojiteljica Ivona Čižmešija održana je 21.04.2023.
Prvi dio edukacije održan je u područnom objektu I. Loparska 11, gdje je bio uvid u praksu odnosno dimenzije konteksta u unutarnjem i vanjskom prostoru. Sve skupine prikazale su aktivnosti vezane uz planeta zemlju. Drugi dio edukacije bio je u centralnom vrtiću. Prva od tema bili su “Izleti” gdje smo slušali kako planirati i realizirati izlet s djecom u prirodi. Sljedeća tema “Orijentacija” poučila nas je kako se djeca mogu orijentirati u prirodi i to pomoću orijentacijskih karata, kompasa, marhacija, prema pojavama u prirodi i prema zvuku. Treća tema bila je “Laboratorij ” podijeljena na uvodni dio gdje se u grupama odgovaralo na pitanja kao što su: Što za vas znači znanost?, Koja znanstvena područja su zastupljena u vrtiću?, Zašto je važno razvijati znanstvenu pismenost?, Koje su ključne komponente poticajnog okruženja za razvoj znanstvene pismenosti?  i slično. U drugom djelu odgojiteljice savjetnice su prezentirale laboratorij svoje grupe.
Edukacija “Odgoj za održivi razvoj” dio je projekta “Igra za sve” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Comments are disabled.