Na dlan dječji tiho pala pahuljica jedna mala!

Pahuljica snježna, laka na dlan pala sa oblaka!

Pahuljica snježna, nježna, na dlan pala – pa nestala…

 

Proteklog tjedna napokon je pao dugo očekivani snijeg zabijelio i našu okolinu. Prvog dana s velikim uzbuđenjem i upornošću slagali smo velike snježne kugle i formirali snjegoviće. Ostavljanje tragova u snijegu i grudanje također su nas jako uveseljavali.

U toplini svoje sobe igrali smo se i tako učili putem raznovrsnih didaktičkih igara vezanih uz temu pahuljica, snijega i snjegovića. Pridruživali smo broj količini pahuljica, slagali raznovrsne slagalice, igrali memory s različitim vrstama pahuljica, natjecali smo se u igri s kockom „Tko će prije nacrtati snjegovića“, slagali smo velikog snjegovića i pahuljice na magnetnoj ploči.

Vivaldijeva skladba „Zima“ često je pratila naše likovne aktivnosti u kojima smo slikali „Zimsku sliku“, izrađivali snjegoviće kolaž tehnikom i crtali ih. Čitali smo „Priču o tri snjegovića“, „Bajku o snjegovićima“, pjevali pjesmicu „Padaj, padaj snježiću“ i naučili stihove „Pahuljica“. Upustili smo se i u istraživačke aktivnosti s ledom i hladnim bojama. Kako je to izgledalo, pogledajte.

Comments are disabled.