Tjedan koji je iza nas posvetili smo obilježavanju Dječjeg tjedan, tradicionalnoj godišnjoj akciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske koja se obilježava u prvom punom tjednu u listopadu od 1953. godine i posvećena je najmlađima. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedan su:

-usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu

-organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu

-pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece

-poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom

-poticati aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire

Dječji tjedan je ove godine bio posvećen igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom  „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!“. Uz raznorazne igrolike aktivnosti, aktivnosti s kretanjem, pokretne igre s pjevanjem te raznovrsne oblike motoričkog kretanja i gibanja, tjelesnog vježbanja, uvrstili smo i temu prijateljstvo. Svakodnevno smo razgovarali o prijateljstvu, njegovoj važnosti, nabrajali svoje prijatelje s kojima se rado igramo, fotografirali se s prijateljem te provodili puno vremena na svježem zraku, u šetnjama pomoću gusjenice, u zajedničkoj igri u vrtićkom dvorištu – iskoristili smo lijepe i sunčane dane igrajući se u pješčaniku, na spravama i vožnjom na guralicama.

Sukladno temi tjedna posjetili smo obitelj Međimorec te uživali u druženju s bakom i djedom našeg Ivana i aktivno istražili sve igračke i sprave koje ima na svom igralištu. Spuštali smo se na toboganu, skakali na trampolinu, kosili smo dvorište, igrali mini golf, vozili se na guralicama.

U raznim likovnim aktivnostima i aktivnostima stvaranja i izražavanja koristili smo se različitim tehnikama, sredstvima i materijalima te izradili: Zastavu prijateljstva i Drvo prijateljstva otiskujući svoje dlanove obojane temperom, Cvijet prijateljstva ujedinivši pastelom obojane latice u formaciju cvijeta te Narukvice prijateljstva od čupave žice i dijelova cjevčice.  Stihovi pjesama kojim smo popratili  Dječji tjedan bili su: „Mi smo djeca vesela“, „Pljes, pljes pljesnimo“, „Hoki-poki“, te brojalica: „En ten tini“.

Na kraju tjedna posjetio nas je načelnik općine Peteranec, Ivan Derdić, s maskotom Lino  i  razveselio naše mališane. Pjevali smo zajedno, plesali i trčali Lini u zagrljaj. Zaključili smo da je baš mekani i da ima velike noge i glavu. Želimo da nas opet dogodine posjeti.  Djeci su u toj prilici podijeljeni Podravkini slatki i slani proizvodi. Plesom, pjesmom i veseljem doskočili smo u Dječji tjedan. Na fotografijama u prilogu pogledajte najzabavnije trenutke.

 

 

 

Comments are disabled.