Prethodni  tjedan u Pčelicama bio je u znaku jabuka. Kroz različite umetaljke, igre nizanja čepova, igre klasifikacije prema boji, likovne, umjetničke i životno praktične aktivnosti nastojali smo djeci približiti obilježja jabuke – izgled, veličinu, boju, oblik, teksturu, miris, okus i sadržaj unutrašnjosti.

Saznali smo da jabuka ima peteljku, kličak i list. Ima ih ima u različitim veličinama (malih, srednjih i velikih) te u različitim bojama (crvenih, žutih, zelenih). Potom, saznali smo da je okrugla, da je njena površina glatka, da iz nje izvire miris slatkog  voćnog soka, da je slatko-kiselkastog okusa te da se u njoj skrivaju male koštice. Osim toga, naučili smo da raste na stablu i da ju beremo u jesen.

Jabuka nam je omiljena voćna užina pa smo je u ovom tjednu gotovo svakodnevno jeli jer jedna jabuka na dan – tjera doktora iz „Pčelica“ van! Okušali smo se  u izradi kolača od jabuka u čemu nam je pomogla naša kuharica Danijela te s djecom izradila sočne muffine kojima smo uživali  za vrijeme užine.  

Jabuku smo opjevali stihovima: „Kruška, jabuka, šljiva“, „Veliki bratac Ivo“ i „Jabučica crvena“. Uživali smo u slušanju priče „Jabuka“ koja nas je naučila kako je prijateljstvo nadilazi sve prepreke, važnost mudrosti i dosjetljivosti te važnost međusobnog dijeljenja i empatije. Slušali smo dramatizacije igrokaza: „Jabuka i crv“ te „Jež i jabuke“.  Izradili smo jabuke obojivši  vatu na predlošku jabuke te lijepili kolaž papir na samoljepljivu foliju, a kako uz jabuke uvijek dolazi i pokoja kruška odlučili smo načiniti i stablo krušaka utiskujući plastelin u zadani prostor u formiranoj kruški  te smo dobivenim radovima ukrasili našu sobu dnevnog boravka.

Comments are disabled.