Ovaj tjedan protekao nam je u veselom ozračju. Sve je u znaku čizmica, poklona, lika sv. Nikole i pokoje šibe. Tjedan smo započeli bojanjem čizmica crvenom i zelenom temperom na zadanoj preslici čizmica, razgibavanjem uz priču „Potraga za čizmicama“ te razgovorom o dolasku sv. Nikole u naš vrtić. Sv. Nikola posjetio je male Pčelice i uručio im prigodne Podravkine pakete. Djeca su se veoma razveselila posjetu i svatko se je imao priliku fotografirati sa sv. Nikolom.

Nakon obilježavanja dana sv. Nikole nastavili smo izrađivati čizmice i sv. Nikolu različitim tehnikama: temperom, kolažem, otiskom dlana, od kartonskog tuljca. Izrađene čizmice izložili smo na naš kamin te one sada uvelike uljepšavaju prostor u kojem svakodnevno boravimo. Učili smo riječi pjesama uz pokrete: „Ručice nam Niko daj“ i „Sveti Niko svijetom šeta“. Ponuđena didaktika na temu nadovezala se na proširivanje spoznaja o bojama pa su tako djeca pridruživala čizmice po bojama u igri na čičak „Čizmice prema boji“. Također,  pridruživala su i pompone po boji u igri „Šarena čizma“. Od ostalih igara možemo spomenuti umetaljke “Brada sv. Nikole“ te „Čizmica i pokloni“ gdje su djeca uvježbavala finu motoriku umetanjem pompona i poklončića u rupice i praznine na spomenutim igrama.

Slušala se i pratila dramatizacija igrokaza „U noći sv. Nikole“ koju smo uprizorili pomoću papuče, patike i čarape. Čitali smo i listali slikovnicu o Sv. Nikoli i ukrasili pismo za sv. Nikolu kojim smo mu zahvalili na darovima koje nam je donio i poručili mu kako ćemo i dalje biti dobri i poslušni svojim roditeljima, bakama i djedovima, tetama te da ćemo se lijepo slagati sa svojim prijateljima. Razvijali  smo i osjet dodira pišući po senzornoj vrećici punjenoj brašnom koja nam je predstavljala bradu sv. Nikole.

Dočekali smo i prvi snijeg zajedno. Hitro smo požurili na prozore i razveselili se prozoru kojeg smo ugledali.

Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Paron koja je iznenadila naše mališane i donirala slatke pakete u ime sv. Nikole.

U tjednu posvećenom sv. Nikoli – zaštitniku djece, možete vidjeti  uzbuđenost, veselje i sreću naših Pčelica na priloženim fotografijama.

Comments are disabled.