smart


Pošto u našoj grupi već poduže vrijeme nije bilo rođendana, ovaj tjedan odlučili smo slaviti rođendan naše Zemlje.  Proslavili smo ga plešući uz vesele eko pjesmice i slušajući eko priče. Klasificirali sličice prema tome što Zemlja voli, a što ne.

Izrađivali smo planet Zemlju kombinirajući plavu i zelenu boju i pritom ih usvajali. Promatrali smo globus i tražili mjesto gdje mi živimo. Manipulirajući drvenim kockama i elementima od spužve gradili smo Zemlju.

Ukrasili smo posudice od tetrapaka pa u njih zasadili grah kako bi mogli promatrati rast i razvoj biljke te poticati brigu o biljkama. Nakon priče o Janku i čarobnom grahu, od kartonskih tuljaca probali napraviti veliku, čarobnu stabljiku graha.

Šetali okolicom, promatrali smo prirodu oko sebe skrećući pozornost kako se moramo brinuti za nju i čuvati je, iako i tijekom čitave pedagoške godine provodimo aktivnosti i sadržaje vezani za ekologiju i eko odgoj vodeći pritom računa o stvaranju svijesti o potrebi za očuvanjem prirode kod djece od najmlađe dobi.

Comments are disabled.