Prethodni tjedan, iako nam je kratko trajao, bio je ispunjen brojnim aktivnostima kojima smo djeci nastojali približiti i upoznati ih sa životinjama s farme i njihovim načinom života. Naučili smo njihova imena, oponašali njihov način glasanja,  kretnja, razgovarali o tome kako se hrane, koje im je stanište, imenovali mladunca i majku.

Prvotno smo ih imenovali uz pomoć kartica s prigodnim fotografijama, pronalazili ih u slikovnicama i slušali o njima u pričama, dramatizacijama tekstova i pjesmama: „Mara ima malo janje“, slikopriča „Na farmi“ te razne slikovnice na temu. Pjevali smo o njima usvojivši stihove pjesama: „Koka i pilići“, „Be, be ovco“, „Stari djeda ima farmu“.

Veliku pažnju djece privlačila je senzorna maketa „Farma“ načinjena od didaktički neoblikovanog materijala i prirodnih materijala na kojoj su djeca imala priliku manipulirati figuricama životinja, te ih postavljati u razne formacije i pri tome izmišljati prigodne monologe i dijaloge tijekom igre. Saznali smo kako je svinjama najljepše boraviti u blatu, kokama pored ukusnog kukuruza, a ovcama, kravama i konjima pored sijena.

Domaće životinje smo nastojali likovno prikazati te smo tako slikali ovčice tapkanjem prstića, svinju pomoću kolaž papira i ljepila. Izradili smo  plakate „Pilić“ i  „Domaće životinje“ u čijem smo se stvaranju iskoristili naše dlanove, maštu i potrebiti likovni materijal.

Posjetili smo jedan lokalni OPG – vrata svojeg  domaćinstva otvorila nam je obitelj Tušćić, obitelj naše članice Mije. Prilikom boravka na gospodarstvu djeca su imala priliku razgledati razne domaće životinje  – ovčice, kravice, piliće, mačku i psa. Djeca su uživala u posjetu, bila u neposrednoj interakciji sa životinjama hraneći ih, dodirujući ih, promatrajući ih, osluškujući ih. Na ovaj način smo zaokružili ovotjednu temu te se obogatili za još jedno predivno iskustvo. Zahvaljujemo obitelji Tuščić na suradnji i gostoprimstvu.

Od priča, slikovnica, glazbenog i likovnog izraza do pravog iskustvenog učenja.

Sažetak našeg tjedan možete pogledati na zabilježenim fotografijama.

Comments are disabled.