Pčelice su protekli tjedan provele u istraživanju i otkrivanju jednog novog svijeta – svijeta Arktika i Antartike te životinjama koje tamo žive. Saznali smo da je tamo vrlo, vrlo hladno te da ima puno leda i snijega. Unatoč tome, postoje životinje koje mogu živjeti u takvim uvjetima. Kroz razne priče, slikovnice i dramatizacije upoznali smo Mamu medvjedicu i njezinog malog medu, Jednog ne baš savršenog pingvina, Snježnog prijatelja te Zeku i potočić.

Za pomoć pri imenovanju životinja iskoristili smo kartice i plakat s fotografijama životinja. Svakodnevno smo razgovarali o njima – opisivali njihov izgled, navodili čime se hrane, oponašali njihovo kretanje i glasanje. Kroz razgovor bogatili smo rječnik novim pojmovima i proširivali dosadašnja znanja i spoznaje  o temi.

U likovnim aktivnostima odabrali smo sljedeće motive te ih prikazali koristeći se raznim tehnikama i materijalima: izradili smo POLARNOG MEDVJEDA tapkanjem tempere štapićem i otiskom dlana, plakat POLARNE ŽIVOTINJE tapkanjem tempere spužvicom, PINGVINE od kartonske čašice, tempere i kolaža, slike PINGVIN NA LEDU kolaž tehnikom i  ZEKO I POTOČIĆ kombiniranom tehnikom tempere i pastele.

Tjedan je bio praćen stihovima pjesme ZEKO I POTOČIĆ. Pogledali smo crtani film PINGU.

Kroz radne listove na temu pratili smo zadane linije i uvježbavali koordinirati oko i ruku.  Pomoću senzornih kutija razvijali smo osjet taktilnosti te poticali interes za istraživanjem različitih materijala. Na maketi  SJEVERNOG POLA manipulirali smo figurama životinja i stavljali u različite odnose i položaje, verbalizirali radnje, poticali maštu.

Comments are disabled.