U petak, 27.1.2023. u Dv”Srednjaci” održan je 5. modul edukacije Odgoj za održivi razvoj na kojem su sudjelovale odgojiteljice Ivona Čižmešija i Dubravka Kovačić.
Glavna tema ove edukacije bili su rastresiti materijali, njihova važnost i dobrobit za sva razvojna područja djeteta. Odgojiteljice Dv “Srednjaci” prezentirale su svoja iskustva s rastresitim materijalima koje imaju u svakodnevnom radu s djecom iz svoje skupine. Također su se i dotakle teme zelenih kutića koji se nalaze u njihovom vanjskom i unutarnjem kontekstu vrtića te tako služe kao poticaj za razvoj eko svijesti kod djece već od najranije dobi.
U sklopu edukacije održana je radionica u kojoj su sudionici imali priliku proširiti svoje znanje i isprobati pripremiti bio-enzim, koji inače pripremaju djeca njihovog vrtića. Bio-enzim  se dobiva fermentiranjem ostataka voća i povrća, smeđeg šećera i vode, a djeca ga koriste kao eko pesticid, gnojivo za biljke te sredstvo za čišćenje. Na kraju ove zanimljive radionice organiziran je natjecateljski eko kviz u dvije grupe, te individualni kviz s prigodnim nagradama za 1. mjesto.

Comments are disabled.