U tjednu glazbe Točkice su svirale raznim zvečkama, štapićima, bubnjevima i tamburinom pa svojim udruženim glazbenim sposobnostima zvučale kao pravi mali orkestar.

Svakodnevno smo pozorno slušali po jednu priču iz slikovnice „Baš je for a u vrtiću“ –  „Prvi dan u vrtiću“, „Šareni gusari“, „Igra u pješčaniku“, „Glasna igra“ i „Priredba u vrtiću“. Uz navedene priče, svidjela nam se i priča „Petra ide plesati“ koju smo pročitali povodom Svjetskog dana plesa.

Također, prisjetili smo se plesnih koraka pjesama „Kad si sretan“ i „Hoki poki“, ali plesali i u formaciji kola i vlakića.

Našu pozornost privukle su izrađene senzomotoričke vrećice, a posebno ona s ptičicom i kukuruzom na kojoj su naši prstići zaista uživali.

Ovog smo se tjedna likovno izražavali kredama u boji pa smo njima napravili obrise ptica pomoću papirnatih predložaka. U skladu s tjednom temom, na crno-bijelu ilustraciju ptica i njezinih mladunaca slagali smo dijelove iste te ilustracije u boji te tako vježbali razlikovati dio od cjeline. Također, spajali smo ilustraciju životinja s ilustracijom njezina doma (ptica-gnijezdo i sl.).

Osim toga, slagali smo i spužvaste podne slagalice pa se na njima zabavili igrom „stani na boju“, a sunčane dane prethodnog tjedna proveli smo u igri u vrtićkom dvorištu.

Comments are disabled.