Naš vrtić prethodni je tjedan posjetio klaun Čupko. Njegovu predstavu „Idemo u zoološki vrt“ Točkice su pratile s velikom radoznalošću i oduševljenjem. Osim što nas je svojim šalama dobro nasmijao, uspio nas je i raspjevati riječima svoje pjesme „Čupko, Čupko, klaun to sam ja! Čupko, Čupko, mene svatko zna!“

U odgojnoj skupini obilježili smo i Međunarodni dan žena pa smo najdražim ženama u našem životu, našim mamama, izradili čestitke s kaktusima, odnosno našim ocrtanim dlanovima, koje smo dodatno ukrasili šljokicama.

Slušali smo zvukovnu priču „Frida i kaktus“, ali i pjesmu „Vodice u bočice“ koja nam je bila uvodna aktivnost u prelijevanje vode što je dio našeg cjelogodišnjeg projekta „Voda je izvor života“. Čašama, bocama i lijevcima razvijali smo preciznost i spretnost, ali i istraživali i uspoređivale navedene predmete različitih veličina.

Većinu vremena slobodne igre uživali smo u slaganju raznobojnih spužvastih podnih slagalica. Osim toga, sa svojim smo odgojiteljicama razgovorom i demonstracijom ponovili pravila ponašanja u našem vrtiću. Zapamtili smo da igračke moramo pospremiti na njihovo mjesto, prema drugoj se djeci odnositi s nježnošću i pažnjom te slijediti upute odgojiteljica, ali i ono što je najvažnije, uživati u igri i aktivnostima sa svojim vrtićkim prijateljima.

Naše fotografije pogledajte u nastavku.

Comments are disabled.