U dječjem vrtiću  Lastavica u Peterancu, 19. svibnja 2022. održala se radionica Emotikon – digitalni trag u sklopu projekta Digitalni građani. Na radionici su sudjelovali učenici 4.r. područne škole Frana Galovića Peteranec Alina Cmrk i Roko Matišić te djeca predškolskog uzrasta.  Započeli smo radionicu igrom slagalice emotikona na tablet uređajima. Nakon složene slagalice razgovarali smo o emotikonima i čemu oni služe.
Djeca su glumila kako izgledaju kada su sretna, ljuta, tužna te smo nastavili razgovor u kojim se situacijama tako osjećaju. Dobila su izrezane emotikone i fotografije djece s različitim emocijama na licima te su spojila parove i zalijepila ih na plakat. Povezali smo temu emotikona s tragovima s kojima su se do sada susreli – trag aviona, otisak stopala u pijesku, tragovi životinja u snijegu.  Spomenuli smo da je slanje emotikona digitalni trag kao i pisanje poruka.
Za kraj radionice djeca su odigrala na tablet uređajima igru Dubble (pronalaženje dvije iste sličice – emotikona, na dvije kartice) i nakon odigrane igre, djeci smo namazali dlan bojama za fingerpainting te su na plakatu ostavili svoj trag – otisak dlana.
U nastavku je videozapis sa slikama naše radionice.

Comments are disabled.