Ovogodišnji projekt naših Lastavica je pokrenut s ciljem da se djeca osposobe za nenasilnu komunikaciju u svakodnevnim situacijama re razviju otvorenost za suradnju, razumijevanje i toleranciju u odnosima s drugim djecom. Aktivnosti su raspoređene u tri velike skupine, a  svaki ponedjeljak se obrađuje jedna aktivnost.
Prva velika skupina prvog tromjesečja su aktivnosti kojima potičemo da dijete razvija:
–  SVIJEST O SEBI
– POZITIVNU SLIKU O SEBI 
–  OSJEĆAJ SAMOPOUZDANJA , KOMPETENCIJE I NEOVISNOSTI
U mjesecu studenom djeca su verbalno izražavala svoje osjećaje u pojedinim situacijama, a izrazili su ih i likovno. Njihovi radovi su prikazali kako su se osjećali, kada i zašto. Imali smo i poseban dan. Dan je to kada je jedno dijete izdvojeno i glavno. Na vratima  sobe dočekuje ga slika. Taj dan ono vlada nama i okolinom. Na taj dan imamo kralja ako je dječak i kraljicu ako je djevojčica te dijete nosi krunu na glavi. Dijete čiji je dan je dežurno, određuje kako će se igrati, gdje i s kime, a ostali ga posebno paze. Svaki dan je jedno dijete pa sve dok se svi ne izredaju. Imali smo i igru opipavanja, kad su djeca slušala bilo i kako radi srce, te igru osluškivanja gdje su slušala rad pluća ubrzanim, kratkim, usporenim disanjem i izmjenom brzine disanja . 

Pročitali smo i priču ” Bršljanko i sunce” koja govori o upornosti i usmjerenosti k cilju. Naučili smo od glavnog lika da nikada ne treba odustati od svojih želja. 
Pogledajte kako je bilo raditi ovomjesečni projekt. 

Comments are disabled.