Ovogodišnji projekt naših Lastavica je pokrenut s ciljem da se djeca osposobe za nenasilnu komunikaciju u svakodnevnim situacijama te razviju otvorenost za suradnju, razumijevanje i toleranciju u odnosima s drugim djecom. Aktivnosti su raspoređene u tri velike skupine, a svaki ponedjeljak se obrađuje jedna aktivnost.
Druga velika skupina drugog tromjesečja su aktivnosti kojima potičemo da dijete razvija:
– SVIJEST O DRUGIMA, OSJEĆAJ POVEZANOSTI I PRIPADNOSTI
– SVIJEST O VAŽNOSTI MEĐUSOBNE KOMUNIKACIJE I SURADNJE TE NAČINI KONSTRUKTIVNOG RJEŠAVANJA SUKOBA
S ovim ciljem djeca su slušala priče: “Žablja utrka” o usmjerenosti cilju i upornosti, “Lisica i vrabac” o nagradi za marljivost i kazni za lijenost, ” Kako ruke nisu htjele raditi” – o zajedništvu, ” Lav i čovjek”- o smislu opraštanja. Učili smo i pjesmu iz vlaka u snijegu ” Kad se male ruke slože”.
Od likovnih aktivnosti izradili su naš vlak- osvještavanje sličnosti i razlika i razvoj tolerancije, plakat sa zajedničkim pravilima grupe, isprobali smo ” Krug koji diše” za smirivanje kao i igru ” Moja ljutnja” gdje djeca pričaju o svojim osjećajima, demonstriraju način iskazivanja ljutnje, a zatim vježbaju hlađenje- duboko disanje i mirovanje. Zajednički su stvarali određeni zadatak u skupinama i isprobali igru ” Krug smijeha”. 

Comments are disabled.