Na Gradskim bazenima Cerine u petak, 5. travnja 2024. godine završile su aktivnosti u sklopu projekta “Sigurnost na vodi” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. U periodu od 2. travnja do 5. travnja 2024. godine u aktivnosti su se uključila djeca školski obveznici iz naših područnih objekata Drnje i Rasinja.

“Privikavanje na vodu” je aktivnost u sklopu programa “Sigurnost na vodi” Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici i utjecati na kvalitetu života te u konačnici smanjiti stradavanja na vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina.

Ciljevi provedbe programa usmjereni su na oslobađanje straha od ulaska u vodu, ukazivanje na opasnosti koje prijete kupačima, poboljšanje plivačkih vještina te usvajanje pravila ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu ‘plivač početnik’ primilo je 40 polaznika Dječjeg vrtića ‘Igra’ iz Drnja, Rasinje, Sigeca, Peteranca i Hlebina. Veselim mališanima diplome i majice uručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i djelatnici koprivničkog Crvenog križa Jelena Premec Pavešić, Alen Kerovec i Mladen Gabaj, uz prisustvo voditeljice bazena Cerine Sonja Šafar.

Uz financijsku podršku Općine Drnje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja osiguran je prijevoz djece, na čemu im najljepše zahvaljujemo!

Comments are disabled.